Ik heb al een account

Bekijk al uw informatie en diensten op uw persoonlijke ruimte.

Ik heb nog geen account

Gebruikt u onze tool niet? Neem contact met ons op, dan maken we u wegwijs!

eopb

Onze overtuiging

Nieuwe uitdagingen aangaan

De toename van de landbouwproductie wereldwijd vormt de kern van de uitdagingen vandaag de dag. Elke dag moet onze planeet 230.000 mensen meer opvangen en steeds meer opkomende landen krijgen toegang tot een beter leven. De behoefte aan voedsel neemt bijgevolg snel toe, maar de landbouwgrond blijft beperkt tot 1,5 miljard hectaren.

Meer en beter produceren

Landbouwgronden beter benutten is een boeiende uitdaging. Zonder extensieve landbouw te steunen, draait alles om de ontwikkeling van gezonde en duurzame gewassen zonder zonder een productiegerichte landbouw tegen elke prijs en efficiënte variëteiten te loven. Het doel is om meer en beter te kunnen produceren zonder daarbij onze grond en ons milieu te veranderen.

Uit zaad ontstaat progressie

Talrijke oplossingen zitten in het zaad zelf. In het DNA ervan vinden we alle toekomstige eigenschappen van de plant, zoals het oogstpotentieel, weerstand tegen ziektes en belasting, aanpassing aan de bodem en klimaatveranderingen. Ons onderzoek vordert en nieuwe betere methoden zien het licht, waardoor er veel ruimte is voor progressie. Het ontwikkelingsproces van nieuwe variëteiten versnelt, waardoor we in staat zijn om het gebruik van water, meststoffen en plantbescherming te optimaliseren.

Als de juiste hoeveelheden worden gebruikt, staat zaadbehandeling garant voor gezonde zaden en planten en beschermt het onze gewassen en ons voedsel omdat er dan minder bodembehandeling is. Ook daarvoor investeert en innoveert MAS Seeds om nieuwe oplossingen te kunnen bieden.